Salvați articolul pentru Sărbători – Cum se decorează ouăle de Paște folosind tehnica șervețelului

Aveți nevoie de:

  • ouă fierte
  • 1 albuș crud
  • o pensulă
  • servețele

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem ouăle la fiert. După ce s-au răcit, le uscăm cu ajutorul unui prosop de bucătărie.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem albușul de ou.

3. Dacă șervețelele sunt formate din mai multe straturi, îndepărtați-le cu grijă pe cele albe, lăsând doar stratul cu modele.

4. Decupăm cu grijă.

5. Pe coaja uscată, așezăm o bucățică de servețel decupat. Înmuiați pensula în albușul crud și aplicați-o cu grijă pe suprafața fragmentului de șervețel, lipindu-l astfel de coaja oului și străduindu-vă să neteziți toate cutele apărute pe suprafața lui.

6. Evităm să formăm goluri. Din acest motiv am rupt șervețelul cu mâna în loc să folosim foarfecele: astfel zonele de suprapunere a fragmentelor de hârtie sunt mai puțin vizibile.

7. După ce veți decora jumătate de ou, puneți-l pe grătar și lăsați-l să se usuce puțin. Între timp puteți începe ornarea altui ou.

8. Procedăm la fel cu a 2-a jumătate de ou.

9. Așezăm ouăle pe un platou.

Loading...