Iată cu ce poți înlocui carnea – Caserolă de cartofi cu unt și cașcaval

Ingrediente

1 kg cartofi fierti
6 oua
3-4 linguri pesmet
50 g unt
200 ml smantana lichida pentru gatit
3-4 felii de cascaval
sare si piper dupa gust
200 g cascaval ras
boia si rozmarin (optinal)

Cum se prepară?

Intr-un vas cu apa fierbe cinci oua timp de zece minute din momentul in care apa ajunge la punctul de fierbere.

Pune ouale fierte in apa rece ca sa se poata curata de coaja mai usor.

Taie ouale fierte in rondele.

Preincalzeste cuptorul la 180° C.

Unge cu unt si presara pesmetul intr-o forma termorezistenta.

Curata de coaja cartofii fierti si taie-i in rondele.

Aseaza feliile reci cartofi in tava tapetata cu pesmet si unsa cu unt.

Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Pune un strat de rondele din ou fiert, apoi rupe cascavalul feliat bucatale.

Aseaza inca un strat de cartofi feliati.

Presara cu sare si piper, iar deasupra pune oul ramas batut in prealabil cu smantana lichida pentru gatit.

Introdu tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute.

Dupa acest timp, scoate tava din cuptor si pune peste cartofi cascavalul ras.

Introdu din nou la cuptor pana cand deasupra se formeaza o crusta aurie.

Optional poti presara cu boia si rozmarin.

Poftă bună!

Loading...